Lúdanyó további meséi

Lúdanyó további meséi

Lúdanyó további meséi

2017. Arany bab díjas – közönség díjas előadása Győr

A Lúdanyó meséi után újra itt vannak velünk kedvenceink. Gyertek, nézzétek meg ismét őket!

A Lúdanyó további meséiben is követjük az első rész jól bevált szerkezetét: több különböző, izgalmas mesét dolgozunk fel.

Ebben a részben belecsöppenünk Lúdanyó és ludacskái hétköznapjaiba, amikor Lúdanyó ismét mesélni kezd nekünk. Természetesen csak azután, miután a szőrén-szálán eltűnt kosarát a hosszas keresgélés után végre megtalálja.

 Először meglátogatjuk a három kismalacot: Röfit, Töfit és Böfit. De egyszer csak megjelenik egy csúnya farkas. Szerencsére végül a farkas pórul jár, míg a malacok vígan élnek tovább, majd visszaváltoznak ludacskákká.

De kisvártatva újabb kalandban lesz részünk: egy csodálatos helyre kerülünk az álommanók birodalmába. Egy messzi-messzi vidékre, ahol csodálatosan színesek a rétek, a bokrok és a fák, itt élnek a smaragzöld szemű álommanók, ők főzik az embereknek az álmokat. De egy nap szokatlan ötlete támad az egyik manónak. És így velük repülünk tovább, mintha csak álmodnánk.

A következő mesében végre teljesül Lúdanyó régi álma is, hogy tündér lehessen az egyik sztoriban. Így csöppenünk bele Hamupipőke életébe, akit a gonosz mostohája és annak lányai megállás nélkül csak dolgoztatnak. De a sok nehézség ellenére Hamupipőke eljut a bálba, ahol találkozik a királyfival. Ám éjfélt üt az óra, és Hamupipőkének azonnal indulnia kell. A királyfi utána ered… És boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

A mi történetünk is a végére jár, és minden jó, ha a vége jó. A mese végén ismét tündérországba léphetünk be Lúdanyóval és a ludacskákkal.

Lúdanyó mindig szívesen lát mindenkit, és frissítőnek megkínál egy szép mesével. Térj be hozzánk bátran!

Lúdanyó-38

 

A három kis malac, Álommanók és Hamupipőke története 40 percben

Bemutató: 2016. április 26.

Ravel zeneművének szerkezetét tekintjük kiindulópontnak a mese második részében is, azaz több különböző mesét dolgozunk fel. Ebben a részben, ahogy belecsöppenünk Lúdanyó és ludacskái hétköznapjaiba, Lúdanyó ismét mesélni kezd nekünk.

Először meglátogatjuk a három kismalacot, de egyszer csak felbukkan egy csúnya farkas. Szerencsére végül a farkas pórul jár, míg a malacok vígan élnek. A ludacskák is vigadnak tovább. Ezután egy csodálatos helyre kerülünk az álommanók birodalmába: fent a messzi északon, ahol nincsenek zöld rétek, bokrok és fák, ahol még föld sincs, csak a tenger vizén úszó jégtáblák vannak, és ahol a homokozóba homok helyett darált jeget öntenek, ott a fenti északon élnek a smaragzöld szemű álommanók. Velük repülünk tovább, mintha csak álmodnánk. Ebben a részben teljesül Lúdanyó régi álma is, hogy tündér lehessen az egyik mesében, így csöppenünk bele Hamupipőke életébe, akit a bálban megtalál a királyfi. És boldogan élnek, amíg meg nem halnak. És minden jó, ha a vége jó. Lúdanyó mindig szívesen lát mindenkit, és megkínál egy szép mesével.

Ebben a részben is megtartjuk az interaktivitást a kis közönségünkkel, hogy minél inkább a gyerekek is részesei legyenek a mesénknek.

Lúdanyó: Haumann Petra

Táncművészek: PR-Evolution Dance Company

Zene: Montázs

Jelmez: Nemes Nóra

Koreográfia: Nemes Zsófia