Lúdanyó további meséi

Lúdanyó további meséi

A három kis malac, Álommanók és Hamupipőke története 40 percben.

Bemutató: 2016. április 26.

Ravel zeneművének szerkezetét tekintjük kiindulópontnak a mese második részében is, azaz több különböző mesét dolgozunk fel. Ebben a részben, ahogy belecsöppenünk Lúdanyó és ludacskái hétköznapjaiba, Lúdanyó ismét mesélni kezd nekünk.

Először meglátogatjuk a három kismalacot, de egyszer csak felbukkan egy csúnya farkas. Szerencsére végül a farkas pórul jár, míg a malacok vígan élnek. A ludacskák is vigadnak tovább. Ezután egy csodálatos helyre kerülünk az álommanók birodalmába: fent a messzi északon, ahol nincsenek zöld rétek, bokrok és fák, ahol még föld sincs, csak a tenger vizén úszó jégtáblák vannak, és ahol a homokozóba homok helyett darált jeget öntenek, ott a fenti északon élnek a smaragzöld szemű álommanók. Velük repülünk tovább, mintha csak álmodnánk. Ebben a részben teljesül Lúdanyó régi álma is, hogy tündér lehessen az egyik mesében, így csöppenünk bele Hamupipőke életébe, akit a bálban megtalál a királyfi. És boldogan élnek, amíg meg nem halnak. És minden jó, ha a vége jó. Lúdanyó mindig szívesen lát mindenkit, és megkínál egy szép mesével.

Ebben a részben is megtartjuk az interaktivitást a kis közönségünkkel, hogy minél inkább a gyerekek is részesei legyenek a mesénknek.

Lúdanyó: Haumann Petra

Táncművészek: PR-Evolution Dance Company

Zene: Montázs

Jelmez: Nemes Nóra

Koreográfia: Nemes Zsófia

 

Leave a Reply