Időlovag

A PR-Evolution Dance Company legújabb előadását Michael Ende világhírű regénye, a Momo és annak problémafelvetése inspirálta: mit jelent egy olyan világban élni, amiben már semmire sincs idő? Hogyan adunk hatalmat félelmeinknek?

Bemutató: 2021. május 8. 

Helyszín: Nemzeti Táncszínház

Történetünk egy kisvárosban játszódik, ami hétköznapiságában mindannyiunknak ismerős lehet. Mindenben ott az élet, az egymás iránti szeretet, a barátság, a szerelem, a játék, az öröm.  Ám egyszer csak történik valami és egyre-másra életre kelnek az emberek addig megbúvó árnyai. Hatásukra az emberek többet akarnak, nem elég az, ami idáig volt, feszültek, idegesek, többé nem hallják és nem hallgatják meg egymást. Egyetlen valaki van, akire az árnyak térnyerése nincs hatással, egy kislány, akit mindenki szeret, és akinek egy a fontos: hogy mindenkit szerethessen. Ő az, aki tenni tud a furcsa ellenség ellen – de vajon képes lesz egymaga megmenteni mindenkit? Az izgalmas, szórakoztató és lebilincselő darabban felmerül az emberi kapcsolatok fontossága, az idő jelentése, félelmeink megteremtésének jelentősége az életünkben. Hogyan küzdhetünk meg az árnyainkkal?

ido_1

Az előadást a magával ragadó történet mellett a különleges látványvilág és az izgalmas, műfaji határokat feszegető mozgásanyag, Nemes Zsófia koreográfiája teszi feledhetetlenné – egyszerre izgalmassá, szórakoztatóvá és elgondolkodtatóvá, felnőtt és ifjú nézőink számára egyaránt.

 

Egy világ, ahol nevetnek, sírnak, veszekednek és vígadnak, hétköznapi emberi történetek íródnak elénk – barátságról, békülésről, emberi érzésekről. Ám valami történik, saját árnyékunk megkísért, és az állandó rohanás veszi át a hatalmat. Rohanás, hogy több legyen, hogy jobb legyen, hogy hatalmasabbá, híresebbé váljunk, és már nincs idő egymásra, magunkra, az életre. És az árnyaink urainkká válnak, ők a szürke urak. Egy világ, aminek megmentése egy kislány kezében van.
idolovag
Előadják:
Bakonyi Jusztina, Guzmics Petra, Jessica Ho, Kelemen Dorottya, Philipp Noémi, Saioa Poblador, Szabó Áron, Maya Takebayashi, Tóth Rebeka
Dramaturg: Fabacsovics Lili és Nemes Orsolya
Jelmez és díszlet: Nemes Nóra
Zene: Nagy Teodóra és Kiss Bálint János
Koreográfus: Nemes Zsófia 
Fotó: KNI