Human World, avagy Siralmas énnéköm

Human World, avagy Siralmas énnéköm

Film-táncszínházi előadás

„Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban, a Tejútrendszer szélén, a Naprendszer keringő bolygói között, amikor a Szaturnuszt elkerülted jobbra, ott a kék és zöld kis bolygón, a Marstól egy köpésnyire, ahol most az emberiség főhadiszállása található, a bolygón, aminek a neve: Föld, ahol a fene se gondolta volna, de az Üveghegyen egyetlen egy malac se túr, és Üveghegy sincsen, de kanál se, csak Mátrix, s a „hol volt, hol nem volt” sárga köves útján is túl, a domboldalon is inkább túl, mint innét, ahol még Frodo sem járt, ott, ahol ’ha valamit minél nagyobb betűkkel írnak ki egy plakátra, az annál nagyobb hazugság’, na ott, ami még sincs olyan messze, mint azt hitte volna bárki a szöveg elején…

…Na igen, ITT vagyunk! Alig 500 éve, a híres 1500-as években, amikor megszületett a nagy, a frenetikus, a szellemhódító REFORMÁCIÓ.”

171205_HumanWorld (22)

A PR-Evolution Dance Company legújabb előadásának kiinduló ötlete: a reformáció évfordulójának elgondolkoztató aktualitásából fakadt. 2017-ben 500-adik évfordulójára emlékezett a világ.

A mai emberhez szeretnénk szólni, az emberekkel beszélgetni, hogy álljanak meg egy szóra, mosolyodjanak vagy gondolkodjanak el,- vagy mindkettő, – kapjanak új ötleteket, inspirációt az életükhöz, és esetleg merjék felidézni elfelejtett vágyaikat.

PR_HW174 171205_HumanWorld (56)

Az előadásban helyi tudósítónk, az 1500-as évekből, Magyarhonból, Huszt nevezetes várából jelentkezik. A groteszk és abszurd találkozik, internetes felületeken láthatjuk az emberek életét, ami tulajdonképpen lényegét tekintve nem változott, mindig van ellenség, mindig van szerelem, mindig van árulás, és mindig ideje van a változásnak.

HW1

A film élő része az előadásunknak, és meghatározza stílusát, aktívan részt vesz a világában. Mintha az interneten szörföznénk a nagyvilágban, hol animáció jelenik meg, hol reklám, a TV fíling meghatározza adásunkat.

 

Közreműködnek:

PR-Evolution Dance Company táncművészei

Zene: Gergely Attila, Mekis Dániel

Riporternő, szinkronhang: Tolnai Klára

Díszlet: Kókai Roland

Operatőr: Szandtner Dániel, Spengler László

Filmrendező: Bánovits Ottó

Dramaturg: Hegedűs Sándor

Koreográfusok: Zachár Lóránd, Nemes Zsófia

Bemutató: 2017. december 5.