A katona története

A katona története

Kortárs táncjáték Sztravinszkij legendás művére, a Divisi Kamarazenekar és Bardóczy Attila közreműködésével.

prkt_035

Az Egyesült Államokba emigrált orosz származású Igor Sztravinszkij neoklasszikus korszakának legelső darabja A katona története (1918.), amely talán az első multiart mű, amely a huszadik század elején született.

prkt_150

A három művészeti ágra – színház, zene, tánc – készült kamaraopera, a vándorló katona és az ördög történetére épül, és kiváló lehetőséget nyújt egy remek összművészeti produkció létrehozására.

prkt_008

A PR-Evolution Dance Company, Nemes Zsófia groteszk táncszínháza ezúttal Dinya Dávid 7 hangszerre épülő Divisi Kamarazenekarával, Bardóczy Attila színészi részvételével állítja színpadra a fausti tematikát követő darabot.

prkt_007

A katona történetét orosz népmesei elemek felhasználásával a költő Charles-Ferdinand Ramuz és a zeneszerző Sztravinszkij azzal a céllal írta, hogy kis vándortársulatukkal a városokat járva mutassák be zenés, szöveges, táncos mesejátékukat. A történetben a lelkét az ördögnek eladó katona kétségbeesett küzdelmet folytat szabadulása érdekében a gonosszal. Izgalmas és megdöbbentő fordulatok vezetnek a kesernyésen ironikus mese végéhez.

Közreműködik: 

Narrátor: Bardóczy Attila / Pintér Gábor

Zenekar: Divisi Kamarazenekar

Vezényel: Dinya Dávid

Táncművészek: PR-Evolution Dance Company

Katona: Aradi Zsolt

Démonok / ördögök: Bakonyi Jusztina, Béres Fanni, Bujdosó Anna, Guzmics Petra, Hoffmann Luca, Tóth Rebeka

Jelmezek: Nemes Nóra

Dramaturg: Fabacsovics Lili

Koreográfus: Nemes Zsófia

Bemutató: 2019  október 11.