Diplopia előadás a MU Színházban

November 3-án 19:00-tól a MU Színházban várunk minden érdeklődőt Kizsán Dániel: Diplopia című előadására. 

Egy kis lakásban vagyunk, ahol egy nőt látunk, aki serényen dolgozik az asztalnál. Látszólag egyedül van, de sejlik, hogy van vagy volt valakije. A munkában elfárad, de a folyton folyvást visszatérő rémképei nem hagyják, hogy megpihenjen. Az állandó hajtásban csak egy dolog van, amibe kapaszkodhat, ami erőt ad, és ami a férfihoz köti. Gyermeket vár. A rémképek erősődnek, a lidércek hatásai egyre mélyebb nyomokat hagynak a nőben, míg nem az örűletbe hajszolják. A megfelelési kényszer, a rohanás, a hajtás fölé kerekedik, és egyetlen kapaszkodóját is elveszíti…
Ismét a lakásban találjuk magunkat, mintha ez az egész meg sem történt volna. A nő szintén dolgozik, minden ugyanaz. Csak mi nem vagyunk ugyanazok. Ezt most nem ugyanazzal a szemmel nézzük. A hajtás nem is olyan nyomasztó, a lidércek ereje sem olyan hatalmas, szinte minden lepattan rólunk. Innen minden teljesen más. Most akkor melyik lenne a valóság…?
Napjaink feszített tempójának tömege nyom össze bennünket. A “siker” a “teljesítmény” hajszolásától nem látunk tisztán. Mondják, az idő megszépíti az emlékeket. Vagy talán az idő csak az általunk mocsokként ráragasztott frusztrációnkat mossa le róla? Bárcsak láthatnánk a jelent a múlt képében. Bárcsak láthatnánk kívülről mindent.

121039456_3504870309574396_4505041016344226732_o
Előadók: Hortobágyi Brigitta ( A Nő), Bujdosó Anna (A Nő Lidérci valója), Aradi Zsolt ( Lidérc), Engelmann András ( Lidérc)
Koreográfus: Krizsán Dániel

FB event: https://www.facebook.com/events/3199429363488487/

Leave a Reply