A Héjanász című előadás felújításra kerül

Az együttes ismét színpadra állítja a nagy sikerű Héjanász című produkcióját 2019. december 17-én a TRIP Hajón. Az előadás bemutatója 2011. december 13-án a Merlin Színházban volt.

A darab kiinduló pontja Ady Endre szerelmi lírája, amelyben oly sokféle vágy, szenvedély, érzés kap hangot. A struktúrája David Deida, amerikai pszichológus által leírt kapcsolati mintákra épül. Deida három fajtáját különbözteti meg a párkapcsolatoknak: a függőt, a fifti-fiftit és az intim szövetséget. Nemes Zsófia koreográfiája ezen az íven vezeti végig a nézőt, a táncművészek szenvedélyes és magával ragadó interpretálásában.

Nemes Zsófia koreográfiái legalább annyiféleképpen fogalmaznak duetteken és szólókon keresztül a szerelemről, a vágyról és az évődésről, ahányféle képpel képes egy vers megragadni ezeket a témákat. Sodró, kreatív, látványos és érzéki mozdulatok sorakoznak, valóban gyönyörű kiragadott képekkel – gondoljunk csak a zöld pulcsiban egyesülő férfi-női duettre, a párja vállán szárnyaló nő képére, az egymással viaskodó férfitrióra, de lehetne még sorolni ezeket a megragadó pillanatokat.” Nyulassy Attila 7ora7.hu

Leave a Reply