Temporaneo Tempobeat (2017.06.09. 20:00)

A TEMPORANEO TEMPOBEAT című előadásban az alkotók a mozgást kiváltó tényezőket vizsgálják. Az előadóművész bármikor mozgásba lép, ha egy érzést a térnek, a kontextusnak, a környezetnek, a többi táncosnak függvényében gesztussá formál. Rákérdez ezáltal a megszokott cselekvéseinkre, és ugyanakkor törekeszik új fizikai és hangi struktúrák felfedezésére.

A táncosok nemcsak előadóművészei, de szerzői is a megosztott, közös tapasztalatokon nyugvó darabnak. A beat box hangképzési technikáinak és egy sajátos loop-hoz hasonló programnak köszönhetően, amely lehetővé teszi a hangok rögzítését, felvételét és feldolgozását, a táncosok hozzák létre a zenét, és az olykor improvizatív táncszekvenciákat.

A test és a hang összjátéka egy olyan közösségi mozgó eseménnyé alakul, ahol a hangot egy speciális audio felszerelés, a történések, a hangok és a zajok utaztatják.

***

In the performance TEMPORANEO TEMPOBEAT the dancers are authors, not just performers in a show that is conceived as a sharing, mutual experience in real time. Using a beat box vocal technique and special software, similar to a loop station, that enable to record and elaborate their voices, the dancers will create the musical score and will able to perform and to improvise dance sequences.

Body and voice are elements to express an intellectual status to realize a collective mobile event where build a “moving” sound environment through wireless audio equipment, actions, vocals, noise.

In TEMPORANEO TEMPOBEAT the creative action is based on the research that every performer activates whenever he transmits a sense to a gesture in relation with space, context, environment and other dancers, daring the habits, towards new physical and vocal logics.

55” (szünet nélkül/without break)

Alkotók:
Koncepció és rendezés/Idea and Direction by:
Claudio Prati e Ariella Vidach
Koreográfia/Choreograhy: Ariella Vidach együttműködve a táncosokkal/ in collaboration with the dancers
Táncosok/Dancers: Chiara Ameglio, Giovanfrancesco Giannini, Manolo Perazzi, Stefano Roveda,Alessio Scandale
Zene/Vocal composition: Marco Sambataro
Hang/patch audio max/msp: Paolo Solcia
Látványterv/Set and Light Design: Claudio Prati costumes

www.aiep.org
www.facebook.com/ariellavidachaiep

A produkció támogatói/ AiEP production made possible by: MIBACT Ministero per i Beni e le Attività Culturali / Roma, Next / Regione Lombardia, Comune di Milano, DAC Comune di Lugano, DECS Divisione Cultura Cantone Ticino /Swisslos, EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma)

Online jegyvásárlás/ online ticket: http://bmac.hu/jegyvasarlas
Jegyárak/ prices:
felnőtt jegy/ adult: 2000 Ft
kedvezményes jegy IX. és XX. kerületi lakosoknak és pedagógusnak/ pedagogue and XI, XX. district cizitens discount: 1800 Ft
diák/nyugdíjas/fogyatékkal élők és kísérőiknek szóló jegy/ student discount: 1200 Ft
támogatói jegy/ sponsor: 3000 Ft
*
szakmai jegy (regisztrációs jegy)/ vocational (registration) ticket: 1000 Ft
tiszteletjegy (regisztrációs jegy)/ honour (registration) ticket: 200 Ft
A szakmai és a tiszteletjegy igényléshez előzetes regisztráció szükséges e-mailben, a szinhaz@bmac.hu címen.

Leave a Reply